lifestyle - Emporium Tower Penthouse lifestyle - Emporium Tower Penthouse lifestyle - Emporium Tower Penthouse
Emporium Tower Penthouse

Following the success of the large scale Emporium Suites renovation project, world-class architecture and interior design firm dwp was commissioned to renovate the penthouse, on the top floor of the renowned Emporium Tower, Bangkok.

Inspiration was derived from the metropolitan location of the building, surrounded by business districts, stylish shopping malls and hip urban spots, under the concept 'Urban Unwind'. The objective was to create a luxurious, stylish, intelligent, urban-casual environment. Yet, site constraints prevented the demolition of any existing structures, so dwp sought to create moderate revisions, with significant impact. Working around the existing structure, walls, stone flooring, bathroom fixtures, dwp injected new elements to achieve a brand new look and enhance the higher level of luxury required.

Blending a new sophisticated colour scheme and finishes, with the existing ones was a major challenge. An elegant tailor-made circular lighting sculpture, of various sizes and heights, accentuates the 4-metre-high living and dining area ceiling, while a thoughtful selection of furniture and accessories achieved the desired balance. Etched patterns adorn grey tinted glass panelling, fitted to an existing stainless steel frame, providing a completely new feature to the space.

The new look, enhancing the sophistication of the Emporium brand, meant the lease was fully booked out, even before construction had finished.

Location: Bangkok, Thailand
Size: 356 sq.m
Completion: June 2011
 
hospitality
residential
retail
      Linkedin     
© 2014 dwp, all rights reserved